Welke echo’s doen we allemaal?

Sinds 2018 heeft Sanne haar echodiploma behaald en zijn wij gestart met het aanbieden van echo’s in eigen praktijk. Alle echo’s vinden plaats op onze spreekuur locatie in Oosterbeek.

  • Vroege echo (vitaliteitsecho) deze vindt over het algemeen plaatst tussen 6-8 weken. Deze bieden we aan op verzoek of als er sprake is van bloedverlies of een miskraam in de voorgeschiedenis.
  • Termijnecho deze vindt plaats tussen 10-12 weken. Tijdens deze echo wordt de uitgerekende dag bepaald. Het vaststellen van deze dag is belangrijk voor het vervolg van de zwangerschap. Het helpt bijvoorbeeld bij het beoordelen van de groei van de baby.
  • Liggingsecho, deze vindt plaats tussen 34-36 weken. We controleren dan of de baby met zijn hoofdje naar beneden ligt, we kijken naar de groei en de hoeveelheid vruchtwater.
  • Groeiecho (biometrie):  Als verloskundige beoordeel je de groei op de hand, soms kan je merken dat de groei van een buik wat sneller gaat dan verwacht of soms wat achter blijft. Als hier sprake van is bieden we een groeiecho aan om ook op deze manier de groei te beoordelen.
  • De 13-weken echo en 20-weken echo zijn beide screeningsecho’s waarbij ze het kindje van top tot teen nakijken en opzoek gaan naar zichtbare lichamelijk afwijkingen. Omdat dit een gespecialiseerde echo is vindt deze plaats op een andere locatie. Wij werken hiervoor samen met twee echocentra’s namelijk Esperance in Arnhem en Fara in Ede.
    Voor meer informatie klik dan HIER

* In de praktijk worden geen specifieke echo’s gemaakt voor het opsporen van aangeboren afwijkingen. Mochten er toch bijzonderheden worden gezien of sprake zijn van twijfels, dan word je hiervan op de hoogte gebracht en zal er zo nodig of op wens vervolgonderzoek gedaan worden.